Wij maken een

duurzaam leven tot de bekende weg!

Wat wij doen

Steeds meer Groningers willen klimaatbewuster leven. We kiezen vaak voor de bekende, maar minder groene, weg. Groener Groningen maakt een duurzamer leven in onze stad leuker en eenvoudiger. Hoe? Door duurzame ondernemers en initiatieven meer zichtbaar te maken én deze te delen met heel Groningen. We organiseren inspirerende events en creatieve sessies, maar inspireren ook met een duurzame stadsgids. Zo maken wij een duurzaam en groener leven samen met heel Groningen tot de bekende weg!

Zes ondernemers met passie!

Wij zijn zes ondernemers met elk een eigen talent én een gedeelde passie: een duurzaam Groningen! Door onze krachten te bundelen hebben wij een bult aan ervaring op het gebied van duurzaamheid, marketing, communicatie, social media, vormgeving en interieur. Waardevolle kennis die wij vol passie en enthousiasme inzetten voor onze mooie stad.

Duurzaam,
lokaal en sociaal

Dat zijn wij!

SDG's

Sustainable development goals

De SDG’s zijn zeventien doelen om in 2030 van de wereld een betere plek te maken. Vanuit Groener Groningen willen we met al onze activiteiten bijdragen aan deze vier SDG’s. Dat doen we door zelf projecten op te zetten en acties te organiseren, maar ook door anderen te helpen bij hun activiteiten.

Ons dagelijkse leven in stad of dorp zit vol met keuzes. Wij willen zorgen voor een omgeving die de keuze voor een groen en duurzaam leven maximaal ondersteunt.
Eindeloos produceren en consumeren put de aarde uit. Wij ontwikkelen systemen voor duurzaam hergebruik en manieren om slimmer en bewuster om te gaan met onze spullen.
Het is hoog tijd om in actie te komen. Elke stap die we zetten is winst voor onze toekomst. En hoe eerder we die stap zetten des te groter is de impact die we ermee maken.
Wij geloven in samenwerking, klein en groot. Ieder van ons kan iets waardevols bijdragen. Dat doen we onderling als ondernemers, maar ook met andere, lokale partijen en de overheid.
Ons dagelijkse leven in stad of dorp zit vol met keuzes. Wij willen zorgen voor een omgeving die de keuze voor een groen en duurzaam leven maximaal ondersteunt.
Eindeloos produceren en consumeren put de aarde uit. Wij ontwikkelen systemen voor duurzaam hergebruik en manieren om slimmer en bewuster om te gaan met onze spullen.
Het is hoog tijd om in actie te komen. Elke stap die we zetten is winst voor onze toekomst. En hoe eerder we die stap zetten des te groter is de impact die we ermee maken.
Wij geloven in samenwerking, klein en groot. Ieder van ons kan iets waardevols bijdragen. Dat doen we onderling als ondernemers, maar ook met andere, lokale partijen en de overheid.

Over de stichting

Stichting Groener Groningen is in 2017 opgericht door tien enthousiaste Groningse ondernemers, met Douwe Kooistra als kartrekker. In deze periode zijn er inspirerende ‘Groen Doen’-avonden georganiseerd en in 2019 het zeer geslaagde festival Sustainable Moments.

Na een jaar stil te hebben gestaan is er in 2021 een nieuw bestuur opgestaan. Wij willen het oude bestuur bedanken voor de mooie start en nemen het stokje vol enthousiasme en met frisse energie over.

Groen idee?

Of gewoon een keertje sparren?

Douwe Kooistra

Verbinder | Oprichter GG

Bedrijf: Douwe Kooistra
Vakgebied: Duurzaamheid & Events

Het woord duurzaam is in de afgelopen jaren veel gebruikt, maar ook vaak misbruikt. En daardoor is het soms lastig om door de bomen het bos te zien. Hierdoor is mijn groene zoektocht jaren geleden begonnen en tot op de dag van vandaag is het nog steeds een echt avontuur. Maar wel een avontuur die zo nu en dan aanvoelt als een Mission Impossible…
Des te meer reden voor mij om  overzicht en inzicht te krijgen in het groene avontuur en ook de reden dat ik Groener Groningen heb opgericht nadat ik naar Groningen ben verhuisd.

Met mijn acties hoop ik dat de generaties na mij ook de mogelijkheid hebben om te genieten van de mooie dingen die Moeder Natuur ons te bieden heeft!

Meer weten?

Manon Prins

Illustrator | vormgever

Bedrijf: Manon Prins – illustratie & ontwerp
Vakgebied: Illustratie & Vormgeving

Papegaaien in het Noorderplantsoen, eekhoorns spotten in het Sterrebos, of dat egeltje dat holt door onze eigen mooie stadstuintje vol bloemetjes en 50 tinten groen; daar word ik pas echt blij van! Waar ik vroeger dacht dat ik vooral ver moest reizen om mooie dingen te zien, verbaas ik me nu steeds meer over de kleine dingen dichtbij huis. Ik vind dan ook dat we daar zuinig op moeten zijn! Samen onze verantwoordelijkheid pakken, om wat liever voor de wereld én elkaar te zijn!

In mijn dagelijks leven probeer ik als vormgever en illustrator de wereld wat meer kleur te geven. Met Groener Groningen doen we daar gewoon een schepje bovenop!

O en die verre reizen naar Thailand, die trekken nog steeds wel hoor… Ik denk nu alleen echt wel wat beter na voordat ik weer een vliegtuig in stap!

Meer weten?

Ferrick van Dongen

Marketingstrateeg

Bedrijf: Creatieve Weg
Vakgebied: Marketing

Er is niet een “Het hoort zo”, er zijn veranderende behoeftes waar op ingespeeld wordt door het maken van de passende keuze. Keuzes uit het verleden zijn veelal gebaseerd op het gemak van de mens of gedaan uit economisch oogpunt. Daar zien wij nu de nadelige effecten van op het milieu. Er heerst een behoefte om keuzes te maken die beter aansluiten bij de huidige behoeftes.

Ook ik speel met de vraag: “wat kan ik doen om mijn voetprint op aarde minimaal neutraal te maken?”. Door mijn bestuursfunctie bij Groener Groningen leer ik voor mijzelf welke acties bij mij passen. Daarbij zet ik mij in om de bewustwording te vergroten van andere Noord-Nederlanders. Door bewustwording alleen verandert er niks dus zet ik mijn talenten in om te motiveren tot actie en het uitvoeren van de duurzame keuzes.

Meer weten?

Rianne Boven

Social Media & Content expert

Bedrijf: UPCommunicatie
Vakgebied: Social Media & Content

Groen is niet alleen mijn favoriete kleur, het is ook een van mijn favoriete bezigheden: groen doen. En dan in de breedste zin van het woord: van planten tot moestuin tot groente (snap je groen-te). Maar ook van plantaardig eten tot minder reizen met auto en vliegtuig. De wereld is een te gekke plek en dat moet zo blijven! Daar zet ik me bij Groener Groningen dan ook graag voor in.

Als Social Media Freelancer werk ik voor een aantal te gekke groene merken. De kennis die ik heb, gebruik ik ook graag voor de stichting Groener Groningen. Om zoveel mogelijk Gro(e)ningers te bereiken en zo de wereld, of in ieder geval Groningen, een groenere plek te maken.

Meer weten?

René Raap

Voorzitter | Contentstrateeg

Bedrijf: Raap Communicatie
Vakgebied: Content strategie

We leven momenteel in een tijd van verandering; we zijn op weg naar een groenere en mooiere wereld. En met onze schouders eronder komen we daar, daar ben ik van overtuigd. Niet ineens, maar stap voor stap, in een brede beweging, duurzaam én sociaal. Als we allemaal telkens een stapje maken, zorgt de macht van het getal voor een groot verschil. Vanuit Raap Communicatie help ik anderen met hun communicatie; met heldere tekst, een passende strategie en een duidelijk plan zorg ik dat zij hun doel bereiken. Bij Groener Groningen help ik onze projecten vooruit door ze aansprekend onder woorden te brengen, door mensen mee te nemen in ons verhaal en in onze visie. Ook zorg ik als voorzitter voor overzicht en een duidelijk plan van aanpak.

En nu in actie!

Meer weten?

Manon Westmeijer

Duurzaam interieur ontwerp

Bedrijf: Spring Studio
Vakgebied: Duurzaam interieurontwerp

Groener Groningen geeft mij de mogelijkheid om op een hele directe manier de positieve impact in mijn omgeving te maken. Mijn zorgen om klimaatverandering wordt hiermee in iets moois & tastbaars omgezet. Opbouwend andere invalshoeken bekijken met een goede dosis rebelleren. Waar we met onze samenwerkingen nieuwe ideeën en verbindingen leggen. Directe verbinding vanuit de stad, met elkaar en naar mijn eigen bedrijf wat ik samen met Jasmijn run. Van klimaat actie naar interieur architectuur. Het onderdeel waar ik invloed kan uitoefenen om de wereld een stukje mooier te maken. 
Vanuit Spring Studio ligt onze missie bij circulair ontwerp, een andere manier van ontwerpen. Niet alleen met andere materialen (grondstoffen) maar ook losmaakbaar (demontabel) en lokaal.  Langzaam veranderen we onze branche, op eigen identiteit en logica. Samen met onze opdrachtgevers naar duurzamere, meer houdbare, FIJNE ruimtes.

Community

Leuk dat je meedoet!

We zijn momenteel nog druk bezig met de ontwikkeling van onze community. Het kan dus even duren voordat we van start gaan. Maar laat vooral je gegevens achter, dan brengen we jou als eerste op de hoogte.