Maakfestival

Takkenwerk

Hoezo Takkenwerk?!

In aanloop naar het Maakfestival organiseerden wij samen met Gemeente Groningen en het Forum acht knutselmiddagen in de Forumbibliotheken. Onder de naam Takkenwerk gingen buurtbewoners enthousiast aan de slag met het maken van de leukste boom van Groningen. Het resultaat is een boom die voor 99% gemaakt is van gebruikt materiaal en met 100% positieve energie! 

Benieuwd naar de leukste boom van Groningen? Op 8 juni was hij voor het eerst te zien op het Maakfestival in het Forum en op de Nieuwe Markt (Groningen centrum). Daarna heeft hij twee weken in het Forum gestaan en sinds 27 juni is hij 3 maanden (!) te bewonderen in het Martini Ziekenhuis. Ga dus vooral even kijken als je dit prachtexemplaar nog niet gezien hebt!

"De keuze voor gebruikt materiaal is natuurlijk niet toevallig. We zijn ervan overtuigd dat er nog zoveel moois is te maken van materiaal dat we nu vaak als afval weggooien, doodzonde!"
René Raap

Nieuw: de grondstoffencatalogus

Nieuw: de grondstoffen-catalogus

Heb jij materiaal nodig voor een product of een project? Denk dan ook aan gebruikt materiaal. Door gebruikt materiaal een tweede leven te geven ben je duurzaam bezig en bespaar je kosten. Veel afval is goed te gebruiken als grondstof, denk maar aan Takkenwerk.

De gemeente Groningen gaat daarom bepaalde afvalstromen beschikbaar stellen als grondstof voor makers, uitvinders en ondernemers. Welke grondstoffen, onder welke voorwaarden? Dat vind je op www.grondstoffencatalogus.groningenafvalvrij.nl/.

Heb jij materiaal nodig voor een product of een project? Denk dan ook aan gebruikt materiaal. Door gebruikt materiaal een tweede leven te geven ben je duurzaam bezig en bespaar je kosten. Veel afval is goed te gebruiken als grondstof, denk maar aan Takkenwerk.

De gemeente Groningen gaat daarom bepaalde afvalstromen beschikbaar stellen als grondstof voor makers, uitvinders en ondernemers. Welke grondstoffen, onder welke voorwaarden? Dat vind je op grondstoffencatalogus. groningenafvalvrij.nl

Meer weten over wat Groningen doet voor een afvalvrije gemeente in 2030? Kijk dan op www.haalallesuitjeafval.nl en schrijf je daar in voor de nieuwsbrief.

Ben jij een maker, uitvinder of ondernemer en op zoek naar materiaal?

Dan is de Grondstoffencatalogus iets voor jou!

Gemaakt van 99% gebruikt materiaal!

Maar wat voor materiaal dan precies?

  • Constructiehout voor de stam komt van ± 125 jaar oude vloerbalken uit een boerderij uit de omgeving van Pieterburen.
  • ± 50 jaar oude grenen vloerdelen heeft FOUTHOUT uit een woning in de Eyssoniusstraat gesloopt.
  • Metalen onderstel heeft ooit dienst gedaan als onderstel van een industriële wasmachine uit Tynaarlo.
  • Aangevuld met origineel Biotopenhout voor de stevigheid.
  • Het textiel komt onder de snijtafels bij Vanhulley vandaan. Snijresten van nog eerder gebruikt materiaal dus!
  • Plasticafval zamelden we met zijn allen in. Want ja, aan plastic geen gebrek…

We willen FOUTHOUT, Vanhulley en alle deelnemers aan Takkenwerk ontzettend bedanken! Super dat we samen zoveel mooi materiaal uit de verbrandingsoven hebben kunnen redden.

Dit project is een samenwerking tussen

Community

Leuk dat je meedoet!

We zijn momenteel nog druk bezig met de ontwikkeling van onze community. Het kan dus even duren voordat we van start gaan. Maar laat vooral je gegevens achter, dan brengen we jou als eerste op de hoogte.