Duurzaam festival

Sustainable Moments

Jeetje, denk een beetje om ons planeetje!

Zaterdag 5 oktober 2024 - Martinikerk

Het is tijd voor de vierde editie van het Sustainable Moments Festival! Dit jaar hebben we op zaterdag 5 oktober het Kleer’nZooi XXL !

Het tweede deel bestaat namelijk uit een grootschalig textiel event, Kleer’nZooi XXL. Hier komt alles wat er in de wijken op kleine schaal wordt gedaan samen. Tijdens Kleer’nZooi XXL op zaterdag 5 oktober laten wij het publiek ervaren hoe belangrijk het is om impact te maken, maar ook hoe eenvoudig het kan zijn. In de Martinikerk, met uitlopers in het centrum, wordt een duurzaam kledingparadijs georganiseerd waarin diverse ondernemers en organisaties hun diensten en producten laten zien.

Er wordt gewerkt met lokale aanbieders van duurzame opties binnen het thema. Om de vertaalslag van duurzaam denken naar duurzaam doen te maken, worden mensen op individueel niveau gemotiveerd en krijgen zij de kennis en mogelijkheden om duurzame keuzes te maken.

Benieuwd hoe Kleer’nZooi er vorig jaar uitzag? Kijk eens op Sustainablemoments.nl.

Midden in het centrum van Groningen creëren we een experience center. De volgende onderdelen komen aan bod:

Duurzaam kopen: een duurzamere optie om aan je kleding te komen.

Ruilen: niet kopen? Dan kan je kleding ruilen!

Lenen:
een kledingbieb, om aan toffe pieces te komen.

Workshops:
leren, doen en kijken!

Loungen:
mogelijkheid tot een hapje & drankje en even zitten.

Educatieve expositie:
leer waarom wij duurzame keuzes maken. Een betere bodeshow

2023

Dit jaar een nog dikkere editie van Sustainable Moments, met de ervaring die we de afgelopen jaren hebben opgedaan. Met een nieuw thema, meer creatieve koppen en nieuwe interessante topics.

2022

In 2022 is er nieuw leven geblazen in SuMoFest na een paar stille Covid-jaren. Er werd fris gestart met een nieuwe projectgroep, nieuwe huisstijl en nog gedurfdere insteek voor het event. Duurzaam Groningen was de hoofdsponsor, naast sponsors als GCC en Groningen Werkt Slim. Met meer lef en categorisering in thema’s is deze editie een succes te noemen. Bekijk hier een sfeerimpressie.

2019

In 2019 organiseerden wij van 27 september t/m 5 oktober 2019 samen met Buro Bries, Simpl, Gemeente Groningen, Jimmy’s, The Student Hotel & GCC de eerste editie. Er waren lezingen, mini-events en we presenteerden de Sustainable Moments winkelroute. We kijken met veel plezier terug op deze mooie aftrap en willen allen betrokken partijen bedanken!

Meer weten over Sustainable moments

Help mee!

Heb jij toffe ideeën, wil je meehelpen of heb je andere goede input voor het Sustainable Moments Festival? Dat vinden wij alleen maar mooi! Laat het weten en dan neemt team SuMo contact met je op.

Community

Leuk dat je meedoet!

We zijn momenteel nog druk bezig met de ontwikkeling van onze community. Het kan dus even duren voordat we van start gaan. Maar laat vooral je gegevens achter, dan brengen we jou als eerste op de hoogte.