Koffie to go in

herbruikbare bekers

Dagelijks worden er in Nederland meer dan 200.000 wegwerpbekers gebruikt voor de verkoop van to go producten. Deze bekers belanden na aanschaf al binnen 15 minuten in de prullenbak, of nog erger op straat… Naast deze onnodige bult afval zijn er voor de productie van deze wegwerpbekers ook nog eens ontzettend veel waardevolle grondstoffen nodig. Dat moet anders.

Tijd voor herbruikbare bekers met een slim statiegeldsysteem!

De krachten bundelen

Handen ineen slaan en meer impact maken!
Om dit systeem werkend te krijgen moet er ontzettend veel werk verricht worden. Na een tijd zelf kaders uitgezet te hebben, hebben wij besloten om de handen ineen te slaan met Roelof Stoelwinder, oprichter van Lola (voorheen Cuppa Works). Wij ondersteunen hem bij het maken van keuzes, delen ons netwerk, hebben hem middels een creatieve sessie geholpen bij het versterken van zijn identiteit en helpen met werkzaamheden die voortkomen uit het project. Op deze manier vergroten we de haalbaarheid en kunnen wij ons ook op andere projecten blijven focussen.

"

De persoonlijke ondersteuning van alle leden van Groener Groningen heeft het voor mij mogelijk gemaakt om mijzelf en het initiatief waar ik aan werk verder te ontwikkelen op een manier die goed is voor mijzelf, de mensen om mij heen en de planeet.

"

Hoe werkt het?

Vier eenvoudige stappen voor koffie to go met een goed gevoel!

Kopen

Koop een bakje koffie, betaal statiegeld en ontvang koffie in een herbruikbare beker.

Opdrinken

Geniet onderweg van je heerlijke warme bakje koffie.

Inleveren

Lever je beker in bij een inleverpunt naar keuze en krijg je statiegeld terug.

Reinigen

De bekers worden grondig gereinigd en klaargemaakt voor hergebruik.

ESNS 2022

Van woensdag 19 tot en met vrijdag 21 januari 2022 heeft Lola, destijds nog Cuppa, met behulp van Innofest het concept kunnen testen tijdens Eurosonic Noorderslag (ESNS). Wij hebben geholpen om deze test samen tot een succes te maken.

Wat onze bijdrage was?

  • Coaching bij het bedenken van een teststrategie
  • Ontwerp van visuele uitingen
  • Lola in contact gebracht met partners
  • Tijdens de week aanwezig om te helpen met testen

Ondanks dat het event online plaatsvond, hebben wij veel waardevolle gebruikersinformatie verkregen van alle medewerkers, vrijwilligers en artiesten die achter de schermen werkten!

En dikke credits voor Spective Innovation, die ons last minute en volledig vrijwillig hebben geholpen met een digitale testomgeving. Enorm bedankt!

Casevideo door © Innofest
Foto’s door © Dian Kors & Innofest

Groen idee?

Of gewoon een keertje sparren?

Community

Leuk dat je meedoet!

We zijn momenteel nog druk bezig met de ontwikkeling van onze community. Het kan dus even duren voordat we van start gaan. Maar laat vooral je gegevens achter, dan brengen we jou als eerste op de hoogte.