Blog

Voor als je van hout houdt

Met FOUTHOUT timmert Peter van Eijsden aan de weg. Vanuit zijn werkplaats in de Biotoop in Haren. De naam geeft het al bijna helemaal weg: hout wat in de ogen van anderen geen doel meer heeft, is voor Peter goud waard.

Toen hij in 2006 begon werd hij nog net niet voor oplichter uitgemaakt. Het idee dat hij van afvalhout nieuwe producten maakte en verkocht zat niet iedereen even lekker. Maar met die vorm van urban mining was Peter zijn tijd eigenlijk ver vooruit.

Liefdesbaby

Tsjah, wat doe je als je geen geld hebt om hout te kopen? Dan verzamel je het! Zo werd FOUTHOUT geboren, als een liefdesbaby van creativiteit en platzakheid. Nu is alles anders: juist het nieuwe hout is fout. Peter merkt het aan de klandizie. Hoezo visionair?

Op je pad

Ook al is gebruikt hout inmiddels gewild; er is genoeg voor iedereen. Peter kan met zijn voorraad zo 3 jaar vooruit en nog steeds biedt Marktplaats een onuitputtelijke bron aan hout. En we hoeven niet allemaal meubelmaker te zijn. Dat Peter in een kromme boomstam een trendy boekenkast ziet is zijn zaak. Met een paar schroeven en een likje verf creëer je je eigen unieke meubelstuk. 

Dus doe ook lekker fout en houd hout in leven. Lekker kappen met bomen kappen, toch?

En check vooral www.fouthout.nl even 🙂

Dit blog is geschreven door Lars Wendel (Ongewikkeld)

Nieuwste blogs

Community

Leuk dat je meedoet!

We zijn momenteel nog druk bezig met de ontwikkeling van onze community. Het kan dus even duren voordat we van start gaan. Maar laat vooral je gegevens achter, dan brengen we jou als eerste op de hoogte.