Blog

Plantaardige Pow(d)erfoods

We kennen allemaal de vegaburgers en tofu zoals ze in de supermarkt liggen, maar wist je dat het nóg duurzamer kan? Het merk GreenForce* heeft plantaardige vervangers in poedervorm! Dat klinkt misschien gek, maar deze speciale poedervorm is wel wat dit product super duurzaam maakt! Wij als Groener Groningen waren erg nieuwsgierig naar dit concept en hebben dit poedertje eens op de proef gesteld.

Klimaatvriendelijk poeder

Ten eerste is dit merk volledig klimaatneutraal: een hele prestatie! De producten zijn verpakt in milieuvriendelijke verpakkingen, ze zijn lang houdbaar en ze kunnen opgeslagen en vervoerd worden zonder koeling! 1 Daarnaast is het makkelijk te portioneren, wat voedselverspilling tegengaat. Door te kiezen voor plantaardige alternatieven ben je sowieso al goed bezig, maar dit poedervoedsel is dus nog beter! Nu vraag je je misschien af: hoe kom je nou van een zakje poeder tot een vegaburger?

 

Poedervoedsel: Hoe werkt het precies?

De plantaardige vervangers zijn hoog in eiwitten en vezels, laag in vetten 2 en makkelijk te bereiden. Wij testen voor jullie de plantaardige varianten van burgers, paté, ei en havermelk! Hier zie je hoe we het poeder met enkel wat water en aandacht veranderden in echte plantaardige vervangers! Het is kinderspel: voeg water toe, mix, laat het opstijven en smullen maar! Maar wat denkt ons testpanel ervan?

 

 

Test panel

16 mensen deden mee aan ons testpanel voor de plantaardige vervangers. De producten werden aangeboden in een duurzame lunch, bestaande uit burgers, roerei, paté en smoothies met havermelk. Nadat iedereen van de lunch had genoten, kwam de grote onthulling: de producten zijn gemaakt van poeder! De algemene indruk was verrast: de panelleden konden het bijna niet geloven. Het meest populair was de plantaardige burger, iedereen was het erover eens dat ze die best vaker zouden willen eten. Ook de plantaardige paté viel erg goed in de smaak.

 

“Die paté is niet van echt te onderscheiden!”

 

Conclusie

Voor ons testpanel was het duidelijk: een dikke aanrader die poederproducten! Het smaakt goed, is super duurzaam en ook nog eens makkelijk te bereiden. Helaas is het (nog) niet in de Nederlandse supermarkten te verkrijgen, maar als je het online koopt krijg je het via een klimaatneutrale verzending in de brievenbus! Stap jij ook over?

 

*Dit is geen reclame – wij zijn niet gecompenseerd door GreenForce voor het benoemen van het merk en de producten en hebben dit puur getest vanuit persoonlijke interesse

  1. https://nl.greenforce.com/pages/greenforce-missie
  2. https://nl.greenforce.com/pages/greenforce-missie

Nieuwste blogs