Blog

Onderzoek naar duurzame voeding

Wat is het eten van de toekomst?

In de afgelopen maanden heb ik als onderdeel van mijn afstudeerstage onderzoek gedaan naar duurzame voeding. Tegen welke duurzame producten hebben mensen de meeste weerstand? En waarom? En hoe kunnen we dit tegengaan? Op al deze vragen heb ik antwoorden gezocht door middel van testpanels, proeverijen en vragenlijsten. Inmiddels heb ik alle data binnen en is het tijd voor de resultaten! Nieuwsgierig? Lees hieronder verder voor alle highlights van het onderzoek.

Belangrijkste resultaten

  • Mensen hebben de meeste weerstand tegen insecten en laboratorium vlees
  • Mensen hebben meer weerstand tegen zichtbare insecten dan tegen onzichtbare insecten
  • Wanneer mensen nieuwsgierig zijn naar een product met insecten, zijn ze ook eerder bereid om insecten te proeven
  • Een hoge mate van voedselneofobie (angst voor onbekend voedsel) hangt sterk samen met een lage bereidheid tot insecten te proeven
  • Morele motivaties benadrukken lijkt het meest van invloed bij het stimuleren van duurzaam voedingsgedrag

Wat betekent dit?

Deze resultaten zijn natuurlijk interessant, maar wat kunnen we ermee? Ik heb deze resultaten gebruikt om voor Groener Groningen een onderzoeksrapport op te stellen met praktische tips en adviezen voor het organiseren van een duurzaam pop-up restaurant. Nieuwsgierig naar wat deze adviezen zijn? Klik hier voor het volledige onderzoeksrapport! Heb je vragen naar aanleiding van dit onderzoek? Twijfel niet om een berichtje te sturen, wij denken graag mee en staan altijd open voor een gesprek!

Download het onderzoeksrapport

Nieuwste blogs

Community

Leuk dat je meedoet!

We zijn momenteel nog druk bezig met de ontwikkeling van onze community. Het kan dus even duren voordat we van start gaan. Maar laat vooral je gegevens achter, dan brengen we jou als eerste op de hoogte.