Mmm...

Eten van de toekomst

Steeds vaker laten we vlees en andere dierlijke producten liggen. Want dat we impact kunnen maken met eten, dat is nu wel duidelijk.

Er is alleen nog zoveel meer mogelijk… Denk aan zeewier dat heel duurzaam geteeld wordt in zout water. Of insecten (boordevol voedingsstoffen), die in verhouding ontzettend weinig land en water verbruiken. Met ons project ‘Eten van de toekomst’ proberen wij d.m.v. blogs, onderzoek en pop-up restaurants bewustwording te creëren en weerstand te verminderen.

Onderzoek

Meten is weten!

Van september tot en met december 2022 doet Stephanie onderzoek naar eten van de toekomst. Zij is student Klimaatpsychologie aan de RuG en dit is onderdeel van haar afstudeerstage.

Door middel van testpanels, proeverijen en vragenlijsten, onderzoekt zij wat mensen nu al weten over eten van de toekomst. Of en hoeveel weerstand er is. En hoe we deze weerstand kunnen doorbreken.

Wil jij ook bijdragen aan dit toffe onderzoek? De vragenlijst staat nu online en kost slechts 10 minuten om in te vullen. Je zou ons enorm helpen!

"

Wist je dat er ook andere manieren zijn waarop je duurzaam kunt eten? Wat dacht je bijvoorbeeld van een burger gemaakt van zeewier? Crackers gemaakt van insecten? Zou jij vlees eten wat in een laboratorium is gekweekt?

Stephanie Zuurman - Stagiaire

"

Zeewierdiner

Pop-up restaurant tijdens het Sustainable Moments Festival

Groen idee?

Of gewoon een keertje sparren?