Mmm...

Eten van de toekomst

Steeds vaker laten we vlees en andere dierlijke producten liggen. Want dat we impact kunnen maken met eten, dat is nu wel duidelijk.

Er is alleen nog zoveel meer mogelijk… Denk aan zeewier dat heel duurzaam geteeld wordt in zout water. Of insecten (boordevol voedingsstoffen), die in verhouding ontzettend weinig land en water verbruiken. Met ons project ‘Eten van de toekomst’ proberen wij d.m.v. blogs, onderzoek en pop-up restaurants bewustwording te creëren en weerstand te verminderen.

Onderzoek

Meten is weten!

Van september tot en met december 2022 deed Stephanie onderzoek naar eten van de toekomst voor haar afstudeerstage. Zij was student Klimaatpsychologie aan de RuG en is inmiddels afgestudeerd.

Door middel van testpanels, proeverijen en vragenlijsten, onderzocht zij wat mensen nu al weten over eten van de toekomst. Of en hoeveel weerstand er is. En hoe we deze weerstand kunnen doorbreken.

Nieuwsgierig naar de resultaten van haar onderzoek? Lees Stephanie haar blog met de belangrijkste uitkomsten.

"

Wist je dat er ook andere manieren zijn waarop je duurzaam kunt eten? Wat dacht je bijvoorbeeld van een burger gemaakt van zeewier? Crackers gemaakt van insecten? Zou jij vlees eten wat in een laboratorium is gekweekt?

"

Zeewierdiner

Pop-up restaurant tijdens het Sustainable Moments Festival

Groen idee?

Of gewoon een keertje sparren?

Community

Leuk dat je meedoet!

We zijn momenteel nog druk bezig met de ontwikkeling van onze community. Het kan dus even duren voordat we van start gaan. Maar laat vooral je gegevens achter, dan brengen we jou als eerste op de hoogte.