23 maart van 20:30 tot 21:30u

Earth Hour

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Wij gaan even op zwart. Switch jij mee?

Op 23 maart om 20:30u is het Earth Hour. Wereldwijd vragen mensen aandacht voor ons energieverbruik en de gevolgen daarvan. Daarom doen ze een uur lang alle lichten uit.

Wij doen mee, maar gaan net een stapje verder. Daarom gaat op 23 maart onze website de hele dag op zwart. Switch mee!

Wist je dat?

Volgens een onderzoek van de Universiteit van Californië heeft een websitebezoek gemiddeld een uitstoot van 13,6 gram CO2 per weergave. Klinkt weinig, maar ga maar eens na dat een website als Google ongeveer 89 miljard zoekopdrachten per maand heeft… 

Kan geen kwaad om wat bewuster met ons internetgebruik om te gaan dus!

Switch mee. Het is heel eenvoudig!

Help jij mee om de boodschap te verspreiden en zoveel mogelijk mensen te bereiken? Samen met De Merkstudio ontwikkelden wij een aankondiging en screensaver die je heel gemakkelijk op je website kunt installeren. We leggen uit hoe het werkt.

Wat is Earth Hour?

Elk jaar roept het WNF iedereen wereldwijd op om alle lampen uit te doen. Zo laat je zien hoe belangrijk je de aarde vindt. Vooral in kantoorpanden worden ‘s nachts vaak onnodig lampen aan gelaten. Zonde, Want dit stoot onnodig CO2 uit! Door allemaal onze lampen een uur uit te doen, besparen we samen CO2 en laten we zien dat we niet zonder de natuur kunnen. Doe mee op 23 maart om 20:30u! 

Wat kun je nog meer doen met Earth Hour?

Daag jezelf uit. Naast alle lampen, kun je kijken welke stekkers je nog meer uit het stopcontact kunt halen. Wist je bijvoorbeeld dat veel elektrische apparaten zelfs stroom gebruiken als ze uit staan? Opladers verbruiken ook elektriciteit als ze niet gebruikt worden!

Ga net als wij lekker offline. Internetten kost namelijk ook onwijs veel CO2. Laat je laptop dicht en de computer uit. Heb je inspiratie nodig om je uur offline door te komen?

Haal de kaarsjes van zolder of ga juist lekker naar buiten. Geen lichtvervuiling betekent een prachtige sterrenhemel! Toch liever binnen blijven? Ga dan bijvoorbeeld:

  • romantisch dineren bij kaarslicht
  • een bordspelletje doen
  • dat ene boek eindelijk openslaan (met je favo leeslampje op batterijen)
  • doe een dutje!

Laten we samen offline gaan tijdens Earth Hour.

Deze actie is in samenwerking met De Merkstudio. Bedankt voor jullie hulp!