Samen zetten we duurzaamheid op de kaart!

Wil jij duurzamer leven? Op onze kaart vind je groene keuzes in Groningen die daarbij passen. Bij alle locaties op deze kaart kies je dus voor duurzaam! Zo kun jij op een leuke en eenvoudige manier de volgende stap zetten én kunnen we samen werken aan een groener Groningen!

Samen zetten we duurzaamheid op de kaart!

Wil jij duurzamer leven? Op onze kaart vind je groene keuzes in en om Groningen die daarbij passen. Bij alle locaties op deze kaart kies je dus voor duurzaam! Zo kun jij op een leuke en eenvoudige manier de volgende stap zetten én kunnen we samen werken aan een groener Groningen!

Wat houdt duurzamer in?

Duurzaamheid kan op veel manieren worden ingevuld. Bijvoorbeeld bij de productie van spullen, de manier en afstand van transport en de hoeveelheid en hergebruik van afval. Voor onze kaart gebruiken wij duurzamer voor elke keuze die beter is dan de ‘gewone’, omdat er minder energie of grondstoffen verbruikt zijn, of omdat het minder vervuiling oplevert. Denk aan vintage tegenover fast fashion of reparatie tegenover nieuw kopen. Zo hebben wij onze keuzes gemaakt. Dit begint voor ons altijd bij transparantie. Want zonder openheid van zaken geen informatie voor een duurzamere keuze. Daarom zijn wij ook duidelijk voor onze criteria:

• Duurzaamheid is een zichtbaar onderdeel van de strategie  
• Plantaardige, biologische en/of lokale producten
• Tweedehands aanbod 
• Natuurlijke en/of plantaardige ingrediënten
• Lokaal en/of duurzaam geproduceerd
• Levensduur van een product verlengen
• Volledig duurzaam ingericht

Denk en help mee

Deze kaart willen we maken voor en door Groningen, dus met alle inwoners, ondernemers en de gemeente samen. Daarom hebben we met elke winkelier, eigenaar en initiatiefnemer contact gezocht met de vraag of ze wilden meewerken.

Ook is alle hulp welkom, want deze kaart is nog niet compleet. Heb jij een duurzame tip of wil je jouw bedrijf of initiatief ook graag op de kaart? Stel hem dan direct op de kaart voor via de blauwpaarse knop rechtsonder. En wil je meedenken? Alle ideeën over hoe we onze duurzame stadsgids vollediger en beter kunnen maken horen we graag. Dus aarzel niet en neem contact met ons op!

Samen werken aan een groener Groningen!

Community

Leuk dat je meedoet!

We zijn momenteel nog druk bezig met de ontwikkeling van onze community. Het kan dus even duren voordat we van start gaan. Maar laat vooral je gegevens achter, dan brengen we jou als eerste op de hoogte.